klankkast met gezicht.jpg

STEMCOACHING

Renee, 48 jaar: 'Ik voelde me bij Jolanda veilig om mijn spreek spanning en onzekerheid te onderzoeken, onder ogen te zien, en nieuwe dingen uit te proberen. We hadden een goede klik. Jolanda biedt veiligheid en vertrouwen en ze luistert heel goed. En zet alles om in een fysieke oefening of opdracht. Bepaalde situaties en beelden staan op mijn netvlies gegrift en zal ik niet zomaar weer vergeten. Een mooi houvast, voor de komende tijd.’

Als (beginnende) leraar, leider, werknemer, voelt het belangrijk goed gehoord te worden door je team, je groep, je collega's. Soms leidt dit tot ietwat gekunstelde stem- en lichaamstrucjes. Denk aan het maken van een diepe stem, of 'borst vooruit...' Dit soort trucjes geven extra spanning.

 

Tijdens een traject stemcoaching leer je hoe je je stem en lichaam kunt ontspannen, waardoor je lichaam een ruime klankkast wordt, en je stem en woorden duidelijk en overtuigend klinken. Je leert luisteren naar je remmende stemmen en leert deze om te buigen. Je gaat geloven in jezelf, in je eigen mogelijkheden en straalt dit uit.

BURN OUT

Heb je al té lang téveel je best gedaan om je staande te houden, om van je te laten horen? Heeft het je uitgeput, en ben je (bijna) de moed verloren? Ook dán is lichaamswerk en stemwerk, samen met het onderzoeken van belemmerende overtuigingen een geweldige, eenvoudige manier om nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten op te doen. Praktische handvatten helpen je direct om je energie te waarborgen en nieuwe, gezonde keuzes te maken.

Heb jij behoefte aan coaching of therapie, klik dan hier voor de verschillende mogelijkheden. Kijk hier voor de verschillende online programma's. Klik hier om een afspraak te maken.