top of page
illustratie gewoon lekker galmen kopiëren.jpg
STEMCOACHING/THERAPIE

Renee, 48 jaar: 'Ik voelde me bij Jolanda veilig om mijn spreek spanning en onzekerheid te onderzoeken, onder ogen te zien, en nieuwe dingen uit te proberen. We hadden een goede klik. Jolanda biedt veiligheid en vertrouwen en ze luistert heel goed. En zet alles om in een fysieke oefening of opdracht. Bepaalde situaties en beelden staan op mijn netvlies gegrift en zal ik niet zomaar weer vergeten. Een mooi houvast, voor de komende tijd.’

 

Als (beginnende) leraar, leider, werknemer, voelt het belangrijk goed gehoord te worden door je team, je groep, je collega's. Soms leidt dit tot ietwat gekunstelde stem- en lichaamstrucjes. Denk aan het maken van een diepe stem, of 'borst vooruit...' Dit soort trucjes geven extra spanning.

 

BURN OUT

Heb je al té lang téveel je best gedaan om je staande te houden, om van je te laten horen? Heeft het je uitgeput, en ben je (bijna) de moed verloren? Ook dán is lichaamswerk en stemwerk, samen met het onderzoeken van belemmerende overtuigingen een geweldige, eenvoudige manier om nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten op te doen. Praktische handvatten helpen je direct om je energie te waarborgen en nieuwe, gezonde keuzes te maken.

professionalisering voor COACHES, TRAINERS, THERAPEUTEN

In je werk als coach, trainer of hulpverlener kan je stem een belangrijk instrument van invloed zijn. Jouw manier van aanwezig zijn, jouw manier van luisteren, jouw manier van aandacht, stilte, en vervolgens sprekend ruimte bieden voor flow neemt jouw cliënt, collega of team mee in eenzelfde diepgang, in eenzelfde moeiteloosheid, in eenzelfde vrij aanwezig zijn.

 

Wat zit er bij jou nog in de weg voor deze vrije, veilige, vertrouwde aanwezigheid? Laten we het onderzoeken.

 

Tegelijkertijd leer je anders luisteren naar lichaam en stem, waardoor jij ook volkomen nieuwe informatie over de mensen met wie je werkt zult ontvangen. Waar let je op? Wat betekent een bepaalde manier van spreken, spierspanning, bewegen? Wat hoor je als je met je lichaam luistert? Deze professionaliseringsslag zal van grote invloed zijn op je manier van werken en de invloed daarvan op je cliënt, of op de groepen waarmee je werkt.

Nieuwsgierig geworden? Geef je eerst eens op voor een gratis Stemanalyse, zodat je ontdekt wat er in jouw stem te horen is.

HANDBOEK GEWOON LEKKER GALMEN

Wil je eerst meer lezen over Jolanda's ervaringen en werkwijze? Jolanda schreef het Handboek Gewoon Lekker Galmen. Een boek vol ervaringen, oefeningen, suggesties. Bea zegt daarover: 'Wat een héérlijk boek! Het inspireert me meteen om lekker te gaan galmen!'

AAN DE SLAG

Heb jij behoefte aan coaching of therapie, klik dan hier voor de verschillende mogelijkheden. Kijk hier voor de verschillende online programma's. Klik hier om een afspraak te maken.

bottom of page