top of page
Jolanda Mulder_by_Nanda Rave Fotografie_2019-bew.jpg

jolanda mulder

               ... is een sprankelende, energieke, sensitieve vrouw die

               jou met liefde en lichtheid coacht naar vrij en expressief

               stemgebruik. 

Jolanda was als kind al gefascineerd door haar stem, zingen, muziek. Uren achtereen bedacht ze liedjes, zong ze liedjes, nam ze liedjes op, en oefende ze er een dansje bij. Haar stem was echter snel hees, en toen ze er later voor koos om voor de klas te staan werd dit een echte handicap.

Logopedie hielp haar om haar adem en stem effectiever en gezonder te gebruiken. En ja, spreken voor de klas ging een stuk makkelijker, zingen in een koor kon ze langer volhouden, en vandaar ontvouwde zich haar reis verder:

 

Ze werd dirigente van het koor, schoolde zich als drama- en stemtherapeut, volgde de opleiding stembevrijding waardoor haar zang- en improvisatievrijheid enorm toenam. En bleef verlangen naar nog meer 'oer': een diep, rauw, puur stemgeluid. De opleiding Stemwerk van Jean Rene Toussaint bracht haar diep in haar lichaam en verruimde haar lichaam als klankkast. Klanken rollen nu steeds meer vanuit haar tenen naar buiten.

Terwijl zij haar eigen reis vervolgt, begeleidt ze ook jou graag in de ontdekking van de immense mogelijkheden van jouw stem, jouw muziek.

bottom of page